ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

22.12.1997.ODBOR ZA INFORMISANJE, MEDIJE I VERU

U skladu sa Zakonom o medijima Odbor za medije, informisanje i veru bavi se osnivanjem i upravljanjem medija srpske etničke zajednice (TV, radio stanice i drugih sredstava informisanja). Pokrenut je projekat osnivanja TV produkcije koja će za svoj osnovni zadatak imati informisanje građana Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema o važnijim događanjima, komunalnim ulaganjima, razvojnim projektima, kulturnim manifestacijama i svemu ostalom što predstavlja interes stanovništva ovog regiona. Ovaj Odbor ima odličnu saradnju sa već postojećim radio stanicama - Radio Dunav iz Vukovara, Radio Borovo iz Borova i Radio Banska Kosa iz Belog Manastira.Kroz svoj rad Odbor se bavi organizacijom raznih verskih događanja koje za cilj imaju prezentaciju međureligijske tolerancije.

00.00.0000.Predsednik Odbora za informisanje, medije i veru

Srđan Kolar dipl.oec. – predsednik Odbora za informisanje, medije i veru.
Rođen 07.09.1974. godine u Vukovar gde završava osnovnu školu. Posle završetka osnovne škole zbog interesovanja za muziku, upisuje srednju muzičku u Tuzli gde završava prva tri razreda, a četvrti i diplomski, zbog ratnih dešavanja, u Bjeljini. 2006. godine upisuje višu školu za poslovne sekretare i menadžment u Sremskim Karlovcima koju završa 2008. godine. Posle završene više škole upisuje ekonomski fakultet i završava ga 2011. godine u Beogradu na Univerzitetu “UNION Nikola Tesla”.
Jedan je od osnivača i pokretača muzičke škole 1995.-2007. u Vukovar gde kao nastavnik harmonike i klavira radi sve do 2007. godine.
Iste godine priljučuje se u radu u Zajedničkom veću opština oko organizacije medija srpske zajednice. Skupština ZVO-a 2007. godine donosi odluku o formiranju i osnivanju Odbora za medije te ga imenuje na mesto predsednika Odbora za informisanje, medije i veru.
Jedan je od pokretača novinskog lista “Izvor” i televizijske produkcije ZVO-a. Kao predsednik Odbora za medije ZVO-a, pokreće reorganizaciju radio stanice “Banska Kosa” Beli Manastir te ga, ZVO kao većinski vlasnik, imenuje za direktora radija. Ova radio stanica, može se reći, zahvaljujući ZVO-u još i danas postoji i nesmetano radi.
U slobodno vreme bavi se fotografijom i 2010. godine završava stručno usavršavanje za fotografa u Beogradu i stiče zvanje ”majstor fotografije”.
Kao ljubitelj audio-video produkcije, polaznik je brojnih tečajeva za audio-video produkciju u organizcaiji RTV-a, RTS-a i dr. Većnik je u gradskom veću Grada Vukovara od 2015. godine i član Glavnog Odbora SDSS-a. Oženjen i otac troje maloletne dece. Organizator je brojnih kulturnih manifestacija i događanja. Aktivni je organizator medijskih događanja koji imaju za cilj podizanje svijesti kod pripadnika srpske manjinske zajednice.