ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

22.12.1997.ODBOR ZA OBRAZOVANJE

Odbor za obrazovanje, kulturu i sport radi na očuvanu posebnosti i specifičnosti pripadnika srpskog nacionalnog korpusa u Republici Hrvatskoj i održavanju veza Srba iz RH sa R. Srbijom kao državom matičnog naroda. Svoje aktivnosti provodimo kroz negovanje srpskog jezika i pisma, kroz očuvavanje sećanja na važne ljude i događaje iz prošlosti srpske države i naroda i obeležavanje tih datuma kao i dostignuća pojedinaca iz srpskog naroda koji su svojim radom na području nauke, kulture i drugih sfera života i rada zauzeli značajna mesta u istoriji evropske i svetske civilizacije. Čuvamo tradiciju i običaje Srba i radimo na njihovom okupljanju kroz kulturne manifestacije i sportska druženja.

00.00.0000.Predsednik Odbora za obrazovanje

Milica Stojanović, prof.
 Rođena u Marincima, gimnaziju završila u Vukovaru, a Filološki fakultet u Beogradu. Kao profesor srpskog jezika i književnosti radila u Gimnaziji Vukovar. Bila savetnica-nadzornica za srpski jezik i voditelj nastave na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu u Gimnaziji Vukovar. Bavila se prevođenjem udžbenika na srpski jezik i lektorisanjem. Koautor je udžbenika za učenike koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, od I-VIII razreda OŠ i udžbenika od I-IVrazreda gimnazija i srednjih stručnih škola. Uključena je u rad na ispitima državne mature od 2006. godine.
Bila je većnik Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije u dva mandata i većnik županijske skupštine Vukovarsko- sremske županije u tri mandata, kao član SDSS-a.
Za svoj rad dobila je priznanje Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije.