ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

31.03.2020.ЗВО ПРИПРЕМИО ПАКЕТЕ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ ПРИПАДНИКЕ СРПСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Од почетка кризе изазване пандемијом вируса Короне волонтери Заједничког већа општина у сарадњи са Црвеним крстом помажу старијим и немоћним особама на ширем подручју града Вуковара у набавци основних животних потрепштина, намирница и лекова. У сарадњи са Српским народним већем ЗВО је ових дана обезбедио и средства за куповину 150 хуманитарних пакета које ће поделити најугроженијим категоријама становништва на територији обе жупаније на којој делује.

- Половина од данашњих 150 припремљених хуманитарних пакета отићи ће у Осјечко-барањску жупанију, а преузеће их председник Жупанијског већа српске националне мањине Дејан Јеличић који ће то уз помоћ тамошњих волонтера поделити корисницима. Друга половина биће подељена у Вуковарско-сремској жупанији. Свих ових дана имали смо отворен телефон ЗВО-а на који су сви наши сународници могли да се јаве и кажу шта им је потребно. Ови пакети ће већ данас и сутра бити подељени људима чија имена већ имамо у евиденцији – рекао је председник ЗВО-а Срђан Јеремић.

Иако је потрес који је недавно погодио Загреб значајно отежао рад свих институција Срба у овом граду борба против пандемијекоронавируса и даље је на првом месту.

- Више од 100.000 куна је преусмерено за куповину хуманитарних пакета који ће бити подељени припадницима наше заједнице на територији целе Републике Хрватске. То је јако важно и ова брига за најугроженије припаднике српске заједнице биће настављена и трајаће све док борба са овом пандемијом буде трајала, односно, колико год буде потребно – истакла је саборска заступница СДСС-а Драгана Јецков.

Јецков је похвалила рад и пожртвовност свих волонтера на подручју целе државе, а посебно волонтера који су организовани у оквиру српских институција.