ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

27.04.2020.НАСТАВА НА ДАЉИНУ ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК И ВЕРОНАУКУ СНИМА СЕ У ЗАЈЕДНИЧКОМ ВЕЋУ ОПШТИНА

У Заједничком већу општина данас је настављено снимање школских лекција на српском језику и писму намењених за образовање на даљину ученика који се образују по моделу „А“ и „Ц“.

Након што су 21. априла снимљени први школски часови српског језика за ученике основних школа, данас су снимљене још три видео лекције за ђаке средњих школа, као и часови веронауке. Срењошколске наставне лекције припремила је те пред камерама обрадила школска надзорница и саветница за српски језик Јадранка Радошевић.

Веронаука је изборни предмет за ученике који се образују на српском језику и писму, а прве лекција за ученике од 5. до 8. разреда припремили су и снимили вероучитељ Мирослав Мишановић, свештеник Срђан Дангузовић и јереј Вукашин Цветојевић. 

Све снимљене лекције припремљене су према наставном плану и програму за ученике који наставу похађају по моделима А и Ц. Након одобрења Агенције за науку и образовање, биће постављене на онлајн образовну платформу за националне мањине Министарства науке и образовања, а у оквиру програма „Школа за живот“.