ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

20.05.2020.У ВУКОВАРУ ОДРЖАН САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА СРПСКИХ ИНСТИТУЦИЈА ВЕЗАН ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ПРИПАДНИКА СРПСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

Вуковар, 20.05.2020. - Данас је у седишту Заједничког већа општина одржан састанак на ком су се окупили представници неколико српских институција у циљу договора за даљи рад везан за образовање припадника српске националне мањине.

Састанку који је сазван на иницијативу саборске заступнице Драгане Јецков присуствовале су Анета Владимиров и Нина Чоловић из Српског народног већа, Маја Матић из СКД „Просвјета“, надзорница и саветница за наставу на српском Јадранка Радошевић и председница Одбора за образовање ЗВО-а Милица Стојановић.

Предмет састанка били су настава на даљину за све моделе образовања у Хрватској, српске националне мањине и с њом у вези проведене активности и планови за даљи рад.

Дискутовано је и о проблемима у раду учитеља у новим околностима и начинима за њихово превладавање.

Разговарало се и о допуни Јавног позива за суфинансирање посебних програма националних мањина Министарства знаности и образовања и начинима да се што боље искористе понуђене могућности које могу допринети да се унапреде сви облици образовања ученика српске националне мањине.