ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

22.05.2020.СЛАВА ВСНМ-А ГРАДА ВИНКОВАЦА

Мирковци, 22.05.2020. - Веће српске националне мањине града Винковаца по први пут је обележило своју Крсну славу Светог Николаја коју су узели по својој цркви у Мирковцима која је посвећена и носи назив овог великог и значајног свеца.

У 17:00 часова је у поменутој цркви у Мирковцима одржано освећење славског колача и кољива, а након тога свечана вечера за чланове овог мањинског већа и госте. Част и задовољство да буде први кум обележавању славе ВСНМ Града Винковаца припала је Заједничком већу општина и његовом председнику Срђану Јеремићу.

У свом обраћању присутнима Јеремић је указао на важност и значај да се кроз овакво сећање на важне свеце које прославља наша Српска православна црква чува наша традиција и наши обичаји, на чему ће ВСНМ Града Винковаца увек имати партнера и сарадника у Заједничком већу општина. Председник ВСНМ Града Винковаца Владимир Мишкић у свом је обраћању указао да је сарадња између ЗВО-а и ВСНМ Града Винковаца одувек била на високом нивоу и изразио своје уверење да ће се на исти начин наставити и у наредном периоду.

Захвалио се на раду свим већницима овог мањинског већа те указао да само заједничким радом, јединствени и неподељени могу остварити своје планове, програме и циљеве. Јеремић је Мишкићу уручио и поклон Заједничког већа општина поводом кумства на овој крсној слави и позвао га да заједничким радом, сложни и неподељени наставимо радити за добробит наших људи. Овом догађају присуствовали су и гости: председник ВСНМ ВСЖ Светислав Микеревић, секретар ВСНМ ВСЖ Душан Латас, председник СДСС-а ВСЖ и начелник општине Негославци Душан Јецков, секретар ЖО СДСС-а Ђорђе Мацут те представници града Винковаца.