ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

26.05.2020.ПОТПИСАН УГОВОР О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ ШКОЛСКИХ ТОРБИ И РАДНИХ СВЕСКИ

Нови Сад 26.5 – Влада Аутономне покрајине Војводине је и ове године кроз Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима осигурала средства за куповину радних свески за ученике у Вуковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији која похађају наставу по моделу А, као и за куповину школских торби за све прваке који у наредној школској години буду одабрали овакав облик наставе. Уговор о додели ових средстава су у Новом Саду потписали директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило и председник Заједничког већа општина из Вуковара Срђан Јеремић.

Укупан износ средстава је 3,4 милиона динара што ће бити довољно за наведене потребе, а тај износ је дупло већи него прошле године када је Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима такође суфинансирао куповину школских торби и радних свески.

Приликом потписивања уговора између Фонда и Заједничког већа општина истакнуто је да средства која за образовање Срба у Хрватској издваја матична држава никад нису била већа, а што је основни предуслов за очување сваке заједнице па тако и српске на овим просторима.

Председник ЗВО-а је овом приликом директору Фонда за за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима уручио пригодни поклон у виду уметничке слике.