ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

05.06.2020.САСТАНАК СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ СУБОТИЦЕ И ДЕКАНОМ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА

Суботица, 5.6. - Председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић састао се са градоначелником Суботице Богданом Лабаном, а тема састанка одржаног у Зеленој сали Градске куће била је стварање и јачање сарадње у подручју образовања те донација школског прибора за децу која се у Вуковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији, односно на подручју деловања ЗВО-а школују на српском језику и ћириличном писму.

Заједничко веће општина и Град Суботица потписали су још у фебруару споразум о сарадњи, а како је истакнуто након данашњег састанка из Града Суботице је припремљено 500 пакета школског прибора за ученике који се школују на српском језику. Председник ЗВО-а се након састанка захвалио на овој вредној донацији, а истакнуто је да је ово за сада први, али не и последњи корак у сарадњи ове две институције.

Након тога Јеремић се састао и са деканом Економског факултета Александром Грубором и директором Студентског центра Ранком Чуљковићем. Учесници састанка разговарали су о могућностима студирања српских ученика из Хрватске на факултетима и вишим школама у Суботици и о смештају у тамошње студентске домове.