ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

22.06.2020.СЕЛЕКЦИЈА ЗВО-а НА БАНИЈИ ОДИГРАЛА ПРИЈАТЕЉСКУ УТАКМИЦУ ПРОТИВ ППГ РУЈЕВЦА

Двор на Уни, 22.06. - На позив локалног фудбалског клуба ППГ 'Рујевац' из истоименог места код Двора, гостовала је фудбалска селекција ЗВО-Вуковар. Селекцију су представљали играчи овдашњих локалних клубова које је изабрао селектор фудбалске репрезентације српске националне мањине у РХ и самостални стручни сарадник за спорт у ЗВО-у Никола-Никица Гагулић  уз помоћ тренера и још увек активног играча ФК Негославци Јосипа Туњића Белог.

Организатор овог спортског дешавања било је Спортско рекреативно друштво Срба у Хрватској које у свом плану и програму рада има ангажман на унапређењу рада свих спортских клубова у Републици Хрватској који окупљају припаднике српске заједнице.

На овај начин уприличен је један леп спортски догађај који је привукао мноштво посетилаца из тог краја који су дошли да погледају фудбалски меч између својих локалних играча и сународњака са истока Републике Хрватске.

И овим путем се показало да спорт спаја људе и представља мост повезивања наших људи из различитих крајева који на овај начин негују љубав према "најважнијој споредној ствари на свету", а истовремено се друже, повезују и окупљају.

Била је ово прилика да селектор фудбалске репрезентације Срба у Хрватској Никола Гагулић изврши анализу квалитете и способности појединих играча како би саставио најбољу могућу екипу у сусрет будућим такмичењима која су у плану.

Иако је утакмица била пријатељског карактера и резултат утакмице није био у првом плану, треба рећи да је селекција ЗВО-а надиграла домаћине резултатом 5:0.