ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

24.06.2020.ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О ОСТРОВУ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ОДБОРА ЗА КУЛТУРУ ЗВО-а

Вуковар, 24.6 - Књига о историјском прегледу развоја села Острово настала у оквиру пројекта под називом „Сведоци времена“ којег проводи Одбор за културу Заједничког већа општина представљена је 24. јуна у вуковарском Српском културном центру. Окупљеној публици о књизи су говорили њени аутори Вељко Максић и Небојша Видовић који су истакли да је иницијатива за издање о селу Острово дошла од самих мештана што су аутори прихватили и потом кренули да сакупљају доступну архивску грађу.

Након историјског прегледа места Борово и Клица, ово је треће издање, односно трећа књига везана за истраживачко-историографски пројекат „Сведоци времена“ који има за циљ да проучи и запише историју насеља на простору источне Славоније и западног Срема у којима данас живе припадници српске заједнице. Настао је у сарадњи са Министарством културе и информисања Републике Србије, а његов носилац је Одбор за културу Заједничког већа општина.

На крају промоције свима који су помогли у сакупљању грађе, фотографија, докумената, записа и сл. аутори су подели захвалнице и по примерак књиге, а у публици су углавном били мештани самог села Острово који су и били најзаинтересованији да ова књига угледа светлост дана.