ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

02.07.2020.ПОТПИСАН УГОВОР СА ВЛАДОМ АП ВОЈВОДИНЕ

Вуковар, 2.7. – Председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић потписао је уговор којим Влада аутономне покрајине Војводине додељује овој институцији 2.950.000 динара намењених информисању.

Овај износ додељује се медијима у власништву ЗВО-а који свој садржај пласирају на српском језику и ћириличном писму. Ово је највећи износ које је ЗВО добио од Владе Војводине за информисање у последњих неколико година. Од укупног износа два милиона динара ће бити намењено за телевизијску продукцију док је остатак од 950.000 осигуран за лист „Извор“.

- У нашој телевизијској емисији снимамо прилоге о животу Срба, не само из источног дела Републике Хрватске, већ и са подручја Далмације и Лике. Пратимо наравно и дешавања на Банији, Кордуну и западној Славонији, дакле на свим подручјима где живи наш народ. Лист „Извор“ се у потпуности штампа на српском језику и ћириличном писму. Драго нам је да је покрајинска влада препознала вредност ових медија – каже председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић.

Јеремић се овим путем захвалио Влади АП Војводине на вредној донацији и што упркос пандемији коронавируса ребалансом буџета није смањила средства намењена информисању српске националне мањине у Републици Хрватској.