ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

03.07.2020.ЗВО ДОБИО ПРОЈЕКАТ „ЗАЖЕЛИ“

Вуковар, 3.7. – данас је у просторијама Заједничког већа општина председник ове институције Срђан Јеремић потписао уговор са Министарством рада и пензионог система Републике Хрватске за пројекат „Зажели“.

Овим уговором је Заједничком већу општина додељен пројекат „Зажели“ помоћу којега ће бити запослене укупно 22 особе. Од укупног броја, 20 радних места биће намењено тешко запошљивим женама које ће се запослити са територија четири локалне самоуправе које својим деловањем покрива ЗВО. Са подручја града Вуковара ће бити запослено 10 особа, пет жена из општине Трпиња, три жене из Борова и две жене са подручја општине Негославци.

- Осим запошљавања ових 20 жена, предвиђено је и запошљавање и водитеља пројекта те администратора на пројекту. Женама које ће бити запослене као неговатељице старијих и тешко покретних особа уговор ће трајати 12 месеци, док ће водитељ и администратор пројекта потписати уговор на 18 месеци – објашњава председник ЗВО-а Срђан Јеремић.

Приликом креирања и писања пројектне документације Заједничко веће општина одлучило је да у сам пројекат убаци и могућност едукације одређеног броја жена које буду радиле, па ће тако половини жена бити понуђено да се бесплатно доквалификују за неговатељицу или герентодомаћицу на неком од училишта.

- Ово је прилика да жене ојачају и постану конкурентне на тржишту рада, добију одређено звање кроз ових 12 месеци колико ће бити у радном односу, остваре егзистенцију и заиста помогну старим и немоћним особама. Таква занимања су тражена јер имамо све више старијих особа због исељавања и негативне демографске слике - прича Јеремић.

По критеријума надлежног министарства свака жена мора да брине за шест особа, што значи да ће у овај пројекат бити укључено и најмање 120 корисника. У току је прикупљање података о особама које требају ову врсту помоћи, а након што се заврши конкурс за водитеља и администратора пројекта, расписаће се и конкурс за запошљавање 20 жена. Почетак рада пројекта под називом „Желим-радим“ очекује се око првог августа. Укупна вредност овог пројекта је 1.782.175 куна.