ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

16.07.2020.ПОСЕТА ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „НИКОЛА ТЕСЛА“ ИЗ МИРКОВАЦА

Мирковци, 16.07.2020. - Представници српске заједнице са истока Републике Хрватске посетили су данас ОШ „Никола Тесла“ у Мирковцима.

О активностима у овој школи коју похађа значајан број ученика припадника српске националне мањине, а који уче по тзв. моделу А образовања који подразумева да се целокупна настава одвија на српском језику и ћириличном писму, делегацију српских институција упознала је заменица директорице ове школе Мартина Саулић. Делегација коју су чинили председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић, председник Одбора за људска права ЗВО-а Јован Влаовић и секретар ВСНМ ВСЖ Душан Латас обишла је новоизграђени део школе који је врло модерно опремљен и заиста има све предуслове за квалитетан рад са ученицима.

Такође, Саулић их је упознала са реконструкцијом старог дела школе који је у току, а чијим ће завршетком ова школа бити једна од најмодернијих на подручју Вуковарско-сремске жупаније. Разговарали су о тренутном стању у школи када је у питању број ученика те са задовољством констатовали да се број ученика стабилизовао на близу 200, а да је задовољавајући и број ученика који похађају наставу на српском језику и ћириличном писму као и број уписане деце по моделу А у први разред.

Срђан Јеремић упознао је Мартину Саулић са тим да ће ЗВО и ове године у потпуности финансирати куповину радних свески за све ученике по моделу А од првог до осмог разреда у тој школи те донирати школске торбе сваком ђаку прваку у настави по моделу А. Такође, ЗВО планира обезбедити пакете школског прибора за све ученике од првог до осмог разреда у мањинској настави. Јеремић је подсетио да је у протеклом периоду ЗВО донирао лектирну грађу овој школи као и да ће се таква пракса наставити и у будућности