ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

22.07.2020.АМБАСАДОРКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ОПРОШТАЈНОЈ ПОСЕТИ
Даљ, 22.07 - Амбасадорка Републике Србије у Републици Хрватској њена екселенција Мира Николић посетила је у среду исток државе где се у Владичанском двору у Даљу састала и разговарала са епископом осечкопољским и барањским г. Херувимом и овдашњим представницима српске заједнице.Ово је био опроштајни боравак амбасадорке Николић будући да њен мандат на овој дужности престаје са 31.07.2020.
 
Била је ово прилика да се Николић захвали на сарадњи овдашњим представницима црквеног и политичког живота Срба са подручја Славоније, Барање и западног Срема, да се анализира шта је учињено у њеном мандату као и да се сагледа све оно што би се требало урадити у наредном периоду, како по питању решавања проблема Срба у Републици Хрватској, тако и на унапређењу самих односа између Републике Србије и Републике Хрватске.
 
У свом обраћању владика Херувим указао је на значајну помоћ Амбасаде Србије везано за постизање договора око поврата црквене имовине те је амбасадорки у знак сећања на овај крај поклонио уметничку слику на којој је приказан Манастир Успења пресвете Богородице у Даљ планини.
 
У име политичких представника Срба говорио је Срђан Јеремић као председник Заједничког већа општина које је са Амбасадом сарађивало по више основа те поновио да се очување националног идентитета Срба у Хрватској може постићи само јединством и заједништвом нашег народа који овде живи и уз свесрдну помоћ матичне државе коју је похвалио и оценио никад бољом, већом и квалитетнијом.
 
На састанку су присуствовали и председник Главне скупштине СДСС-а Војислав Станимировић, начелник општине Ердут Југослав Весић, председник општинског већа општине Ердут Јово Вуковић и председник Одбора за медије, информисање и сарадњу са верским заједницама ЗВО-а Срђан Колар.