ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

22.07.2020.ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА О НЕМАТЕРИЈАЛНОЈ КУЛТУРНОЈ БАШТИНИ НЕГОСЛАВЦА

Вуковар, 22.6.- У Српском културном центру предстваљен је још један пројекат Одбора за културу Заједничког већа општина који се овај пут односи на прикупљену нематеријалну културну баштину Општине Негославци.

На овом пројекту, односно књизи која је том приликом и промовисана, радили су Милица Шарчевић, Вељко Максић и Небојша Видовић. Ово је трећа књига по реду из пројекта Прикупљање нематеријалне културне баштине на територији деловања Заједничког већа општина, а средства за тај пројекат обезбеђена су преко Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Књига „Прикупљена нематеријална културна баштина Општине Негославци“ на педесетак страна доноси кратак историјат Негославаца и сазнања о самом истраживању и методологији. Од обичаја и игара специфичних за Негославце обрађени су божићно јахање, васкршња јаја, литија на поља и део о рођењу и васпитању.

Поред тога у књизи се може видети и доста фотографија које сведоче о поменутим обичајима, а на самој промоцији аутори су искористили прилику и да се захвале свима онима који су учествовали у пројекту, било као саговорници или су га финансијски помогли.