ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

02.09.2020.НАКОН ШКОЛСКОГ ПРИБОРА СТИГЛО И 188 ТОРБИ ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ

Вуковар, 2.9.2020. - У Заједничко веће општина стигла пошиљка школских торби намењених ђацима првацима који похађају наставу на српском језику и ћириличном писму.

Пошиљка Владе АП Војводина која садржи 188 ђачких торби у Вуковар је допремљена уз помоћ Црвеног Крста Новог Сада. Ово је већ трећа година заредом да влада северне српске Аутономне покрајине на овај начин помаже одржавање наставе на српском језику у школама на истоку Хрватске.

- Влада АП Војводине издвојила је из свог буџета 3,4 милиона динара којима смо купили радне бележнице за све ученике од првог до петог разреда на подручју Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније који похађају наставу на српском језику и ћириличном писму, односно по моделу „А”.  То није све јер издвојила је и додатна средства за куповину ових 188 ђачких торби за све наше ђаке прваке који ће од понедељка први пут сести у школске клупе. Ово је већ традиционална помоћ покрајинске Владе ученицима који се овде школују на матерњем језику и то је још један доказ да наша матична држава брине за свој народ у Хрватској и да јој јако стало да очувамо наш национални идентитет – рекао је током преузимања пошиљке у Вуковару председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић који је посебно нагласио да је помоћ покрајинске владе Војводине ове године двоструко већа јер је са прошлогодишњих 1,7 милиона нарасла на 3,4 милиона динара.

Школске торбе, радне бележнице и школски прибор ученицима ће бити подељени у понедељак 7. септембра. Комплетну логистичку подршку за реализацију ове хуманитарне пошиљке која је донација Фонда за прогнана, расељена и избегла лица Аутономне покрајине Војводине обезбедио је Црвени крст Новог Сада.