ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

08.09.2020.ЗВО ДОБИО ПЕТОРО НОВИХ ЗАПОСЛЕНИКА У ЈАВНИМ РАДОВИМА

Вуковар, 08.09.2020. - Од јуче је у Заједничком већу општина запослено пет нових особа у оквиру јавних радова које је ова институција договорила са Хрватским заводом за запошљавање.

Новозапослене особе помагаће на радовима дигитализације архивске грађе која је битна за припаднике српске заједнице на подручју источне Славоније, Барање и западног Срема.

- Људи који су јуче започели свој радни процес радиће на овом пројекту наредних шест месеци колико траје јавни рад који у потпуности финансира Хрватски завод за запошљавање. Пре неколико година смо започели са активностима прикупљања, селекције и дигитализације архивске грађе српске заједнице на овом подручју, али се ради о великој количини материјала и докумената па је посао ишао споро. Због тога смо се одлучили да идемо према ХЗЗ-у са молбом да нам се одобри пет особа за покретање поступка јавних радова како бисмо убрзали овај процес – рекао је на представљању нових запосленика председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић.

На овом представљању је присуствовао и директор Српског културног центра Срђан Секулић, установе чији је оснивач ЗВО, а која активно ради на процесу дигитализације архивске грађе. Српски културни центар је овај пројекат започео још 2017. године, најпре преко Министарства културе Републике Србије и Покрајинског секретаријата за културу АП Војводине. У досадашњем процесу СКЦ се базирао на дигитализацију архивске грађе појединих парохија са подручја Епархије Осечкопољске и барањске.