ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

26.09.2020.ОДРЖАНА ШКОЛА ФОЛКЛОРА У ВУКОВАРУ

Вуковар 26.09.2020. - Пројекат Одбора за културу Заједничког већа општина из Вуковара успешно се проводи већ пету годину заредом, а његову редовност није успела да поремети и ситуација са пандемијом коронавируса.

И ове године 26. и 27. септембра у просторијама КУД-а Слога из Вуковара окупио се велики број фолклораша, претежно младих, жедних нових сазнања из области фолклорне уметности и неговања српске народне традиције и игара.

- Тема овогодишњег семинара, односно школе фолклора биле су игре из Јасенице, Лепенице и Груже, а наша гошћа и предавач била је Славица Михаиловић из Крагујевца која је једна од наших најцењенијих и најпознатијих кореографа. Она је била и прошле године и оставила је јако добар утисак на учеснике семинара, а тако је било и сада. Добар део људи који су овде вредно радили два дана су представници културно-уметничких друштава из обе жупаније које својим деловањем покрива Заједничко веће општина и ми чинимо све, као организатори ове школе, да сви који се на овом простору баве фолклорним радом стекну што боља знања из ове области и да побољшају свој рад – истиче председник Одбора за културу ЗВО-а Небојша Видовић.

Гошћа из Крагујевца задовољна је пријемом у Вуковару из кога је још прошле године понела лепе утиске, а нови долазак у Вуковар за њу је, како је и сама рекла, била велика радост.

Учеснике семинара поздравио је и председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић који је задовољан досадашњим радом школе и самим одзивом полазника.

Свим учесницима овог дводневног семинара Заједничко веће општина је уз радни материјал поклонило и мајице са логом Школе фолклора као и друге пригодне поклоне