ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

15.10.2020.САСТАНАК СА ДАВОРОМ ТРКУЉОМ

Вуковар, 15.10.2020.- Отправник послова Амбасаде Републике Србије у Хрватској Давор Тркуља посетио је у четвртак Заједничко веће општина у Вуковару.

Овом приликом Давор Тркуља састао се и разговарао са председником Заједничког већа општина Срђаном Јеремићем и начелником општине Негославци Душаном Јецковим. Теме разговора односиле су се на активности и рад Заједничког већа општина, пошто је тај дан планирано свечано обележавање Дана Заједничког већа општина које је због лоше епидемиолошке ситуације отказано, а господин Тркуља искористио је ову посету да честита ЗВО-у на досадашњем раду и резултатима те да пожели сваки успех у времену које долази.

Указао је на важност и значај наше институције у циљу заштите права и положаја Срба на истоку Републике Хрватске те похвалио све оно што Заједничко веће општина ради у том правцу. Разговарало се и о тренутном положају припадника нашег народа на овом простору у смислу безбедности и сигурности те је заједнички констатовано да тај положај није на задовољавајућем нивоу те да сви заједно морамо уложити додатне напоре да се људима овде врати осећај безбедности и живот без страха.