ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

23.10.2020.САСТАНАК СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ ИНЂИЈА

Инђија,22.10. - У оквиру обележавања Дана ослобођења Инђије у Другом светском рату, председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић је заједно са председником Заједнице антифашистичких бораца и антифашиста Вуковарско-сремске жупаније Лазом Ђокићем те секретаром Већа српске националне мањине Вуковарско-сремске жупаније Душаном Латасом положио венац на споменик палим борцима у центру овог града, а након тога се састао са председником ове сремске општине Владимиром Гаком.

Јеремић је упознао Гака са радом Заједничког већа општина као и са сарадњом коју Заједничко веће општина у обављању својих циљева и задатака има са свим нивоима власти у матичној држави упознајући председника општине Инђија са потписаним Споразумима о сарадњи са градом Новим Садом, Суботицом и општином Стара Пазова. У разговору је исказана обострана жеља да се идентичан Споразум о сарадњи потпише и између Заједничког већа општина и општине Инђија која спада у ред најразвијенијих општина у Србији и која бележи јако добре резултате у привлачењу инвестиција и отварању нових радних места.

Председник општине Инђија указао је да је општина на чијем је челу већ помагала Србима у Хрватској, па и на нашем подручју преко Амбасаде Републике Србије, а да ће се на овај начин успоставити директна сарадња како би се помогло српској заједници и унапредио њен положај. Закључено је да се Споразум потпише у Вуковару у што скоријем периоду.