ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

17.11.2020.ЗВО ОБЕЗБЕДИО ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА СВЕ СРПСКЕ ЂАКЕ

Из Заједничког већа општина данас je кренула подела пакета школског прибора намењених школама и ученицима који на подручју две источне хрватске жупаније похађају наставу на српском језику и писму по моделима А, Б, и Ц. Подела ће трајати неколико дана, односно онолико колико је потребно да школски прибор стигне до сваког ђака.

- Прошле године смо пакете са школским прибором поделили само учеицима који се школују по Ц моделу, а ове године смо одлучили да пакете са школским прибором обезбедимо за све ученике од првог до осмог разреда који се на подручју ове две жупаније школују по неком од ова три модела. Обезбедили смо око 1650 пакета школског прибора које ћемо данас и у наредним данима проследити у 24 школе на истоку Хрватске. Ради се о 17 школа у којима се настава одвија по моделу А, шест школа у којима се настава одвија по моделу Ц и једној у којој се настава одвија по Б моделу. Циљ нам је да, будући да се приближава Нова година и Божић, појачамо наш хуманитарни рад и да на овај начин помогнемо родитељима и њиховој деци и верујем да ће им ова помоћ много значити - рекао је тим поводом председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић.

На овај начин Заједничко веће општина још једном показује колико овој институцији важно да се српска деца школују по неком од понуђених модела мањинске наставе и колико као институција чврсто стоји иза ученика и родитеља који су овакав вид образовања одабрали.