ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

09.12.2020.ПОЈАЧАВАЊЕ ПОМОЋИ ЗВО-а ОПШTИНАМА

Вуковар, 09.12.2020. - Председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић одржао састанак са начелницима општина из састава ЗВО-а.

На састанку са начелницима општина из састава ЗВО-а председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић најавио је да ће у следећој календарској години бити повећана средства за активности и пројекте које општине проводе на свом подручју.

-  Ове године ћемо за потребе општина издвојити знатно више средстава којима ћемо покрити знатно више различитих активности. То се не односи само на општине у којима Срби чине већину и имају локалну власт него и на сва она места у којима припадника наше заједнице има у значајном броју попут Тење, Мирковаца, Вуковара и још неких места – истакао је Јеремић.

Заједничко веће општина наставиће са већ започетим активностима које су сада већ постале традиција, а односи се пре свега на помоћ ученицима и студентима. У том смислу биће настављено са једнократном новчаном помоћи студентима с тим да ће и број студената и износ помоћи у наредној години бити већи. До сада је то била помоћ за 35 студената у износу од 2.000 куна а за следећу годину ће помоћ износити 3.000 куна и то за 40 студената. Наставиће се помоћ и ђацима у настави по моделу А, а свим ђацима од првог до осмог разреда биће уручени и новогодишњи или божићни пакети. Ако следећа година дозволи наставиће се и са финансирањем једнодневних ђачких екскурзија у матичну државу Србију. Помоћ у виду купона у износу од 3.000 куна добиће и свих 17 фудбалских клубова, а помоћ ће бити обезбеђена и за све дечје вртиће.

- Нећемо заборавити ни на наше ђаке у местима у којима Срби немају већину, и њима ћемо помагати, а покренућемо и неке нове видове помоћи општинама јер од следеће године ћемо по први пут имати и средства у износу од милион куна за капиталне инвестиције. С тим у вези обавестио сам начелнике да припреме одређене пројекте јер ћемо почетком следеће године расписати јавни конкурс на који ће моћи да се пријаве наше општине и мањинска већа – рекао је Јеремић.

На састанку је било говора и о предстојећем попису становништва за који су припреме већ у току како би попис био спремно дочекан.