ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

05.01.2021.ЗАЈЕДНИЧКО ВЕЋЕ ОПШТИНА ПОСЛАЛО ПОМОЋ НА БАНИЈУ

05.01.2021. Хуманитарна помоћ за страдала подручја на Банији у виду хигијенских и прехрамбених артикала прикупљана је последњих дана старе и у првим данима нове године на подручју већег броја места на подручју Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније.

Са уплатом финансијских средстава на рачун који је СНВ отворио за прикупљање помоћи настрадалима у оквиру хуманитарне акције „Банија је наша кућа“ те организацијом и плаћањем превоза за одређени број комби возила, помоћ угроженим сународњацима са тог подручја пружило је и Заједничко веће општина.

Тако је у понедељак превоз помоћи организован из Негославаца за Костајницу, а у уторак из Борова, Острова и Трпиње за Двор.

Три комби возила пуна прехрамбених и хигијенских потрепштина у уторак су предана начелнику општине Двор и директору тамошњег Црвеног крста.

У разговору са начелником општине Двор Николом Арбутином представници Срба са истока Републике Хрватске обећали су наставак помоћи и сарадње све док за то буде постојала потреба.

У делегацији која је довезла помоћ били су председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић, начелник општине Борово Зоран Баћановић, секретар Већа српске националне мањине Вуковарско-сремске жупаније Душан Латас, директорка Радио Борова Драгана Бошњак, председник ДВД-а Борово Мирољуб Младеновић и стручни сарадник за спорт ЗВО-а Никола Гагулић.