ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

18.01.2021.УЏБЕНИЦИ ЗА УЧЕНИКЕ ПО МОДЕЛУ „А“ УСКОРО У РУКАМА ЂАКА

Вуковар, 18.1. - Директор издавачког предузећа „Просвјета“ Мирко Марковић посетио је првог дана новог полугодишта Заједничко веће општина те исти дан основним школама доставио део наслова који су према новом курикулуму успешно преведени и одштампани.

- Дали смо си труда да што више уџбеника буде спремно почетком другог полугодишта. Све радне свеске које је финансирало Заједничко веће општина већ су достављене школама. Издали смо информатику од 1. до 4. разреда, све предмете у 2, 3, 6 и 7. разреду и део наслова за 8. разред. Верујем да ће догодине бити пуно боља ситуација, јер остају само 4. и 8. разред – рекао је том приликом Мирко Марковић.

Заједничко веће општина од самог је почетка било укључено у процес превођења уџбеника, али је и у износу од 360. 000 хиљада куна финансирало радне свеске за све ученике до 5. разреда основних школа на подручју Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније и до 8. разреда у Мирковцима, Тењи и свим вуковарским школама.

- Одбор за образовање био је логистичка подршка Просвјете, овде смо на почетку целог процеса сазвали предметне наставнике и учитеље који су извршили одабир уџбеника након чега је Просвјета исте поделила преводиоцима, лекторима и коректорима. Били смо ту да пружимо подршку, да позовемо наставнике да их мотивишемо за рад. Наравно финансијска подршка Заједничког већа је била велика те су обезбеђене све радне свеске за наше ученике. Весели нас оваква сарадња и да као заједница можемо да одрадимо овај посао за наше ученике, јер су нам школе по моделу „А“ приоритет – истакла је председница Одбора за образовање ЗВО-а Милица Стојановић.