ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

28.01.2021.ЗВО ЗАПОЧЕО РАСПОДЕЛУ ПАКЕТА ЗА ЂАКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА

Вуковар, 28.01.2021 - Заједничко веће општина данас је започело расподелу 1.650 пакетића обезбеђених за децу у свим основним школама на подручју Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније у којима се настава одвија на српском језику и ћириличном писму. Пакетe ће добити сва деца од првог до осмог разреда без обзира на модел мањинске наставе који похађају, дакле по моделима А, Б и Ц.

- Ради се о укупно 27 школа у којима се настава одвија по моделу А и шест школа где се ученици школују по моделу Ц. На овај начин ЗВО још једном исказује своју бригу за све наше ученике који су одабрали неки од облика мањинске наставе и у овом правцу ћемо наставити током целе ове године. То је само један од начина на који желимо да мотивишемо и децу и њихове родитеље да се одлуче за мањинску наставу јер ће у томе имати подршку свих српских институција и организација и то од предшколског васпитања па све до факултета – истакао је том приликом председник ЗВО-а Срђан Јеремић.

Пакети су обезбеђени поводом празника Светог Саве и у све Основне школе биће испоручени до краја ове недеље. Због епидемиолошке ситуације, пакете ће ученицима, без посебне свечаности, поделити запослени у школама.