ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

23.02.2021.САСТАНАК ПОВОДОМ ИЗРАДЕ НОВИХ УЏБЕНИКА ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ

Вуковар, 23.02.2021 - У Заједничком већу општина одржан је радни састанак на тему израде нових уџбеника за предмет српски језик и књижевност, а који ће се користити за основношколско образовање по моделу „А“. 

Овим је започео процес израде нових односно ауторских уџбеника за ученике од првог до осмог разреда који се школују на српском језику и писму и који би се као наставно средство требало да примењује већ следеће школске године. Један од аутора уџбеника за српски језик и књижевност је и председница Одбора за образовање ЗВО професорка Милица Стојановић која ће заједно са тимом аутора у новим читанкама и уџбеницима објединити све садржаје дефинисане новим курикулумом, док ће дизајн осмислити издавачко предузеће „Креативни центар“ из Београда.

На првом састанку постављени су оквири будућег рада који треба да задовољи кратке рокове и ограничења наметнута услед пандемије коронавируса. На састанку у просторијама ЗВО-а учествовали су представници Заједничког већа општина, Издавачког предузећа „Просвјета“, СКД „Просвјета“ и чланови стручне радне групе за израду уџбеника.