ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

11.03.2021.ПОДЕЛА ХУМАНИТАРНИХ ПАКЕТА

Вуковар, 11.03.2021 – Из Заједничког већа општина кренула подела хуманитарних пакета које ће касније особама слабијег имовинског стања у Вуковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији поделити представници мањинских већа.

И ове године Заједничко веће општина наставља са праксом набавке и поделе хуманитарних пакета за особе слабијег имовинског стања на подручју које ова институција покрива. За ову акцију издвојено је преко 40.000 куна, а направљено је 850 пакета кои ће бити подељени на сва општинска и градска мањинска већа која делују на подручју Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније. Председници мањинских већа ће, у складу са потребама на терену, одредити којим људима су ови пакети потребни због социо-економске ситуације.

- Ситуација нас приморава да интензивирамо овај хуманитарни рад и мислим да је то нешто по чему је Заједничко веће општина у последњих неколико година у доброј мери и препознатљиво. Имамо добре одјеке са терена, представници и председници мањинских већа су управо они који су представили жеље и потребе за оваквим стварима и по ко зна који пут излазимо у сусрет и издвајамо средства из нашег буџета те правимо пакете – прича председник ЗВО-а Срђан Јеремић.

Социо-хуманитарни пакети садрже најважније прехрамбене и хигијенске потрепштине попут уља, млека, брашна, шећера, риже, конзервисаних производа и хигијенских артикала.

Испорука социо-хуманитарних пакета креће данас из просторија Заједничког већа општина у Вуковару, а план је да у року од седам дана буду достављени на адресе председника мањинских већа који ће у што скоријем периоду поделити до особа слабијег економског стања.