ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

02.05.2021.САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СРПСКИХ ИНСТИТУЦИЈА СА ИСТОКА РХ

Поводом данашњих догађаја у општини Борово где је група људи у пратњи полиције узвикивала пароле: Убиј, убиј, Србина огласиле су следеће институције:

СДСС, ЗВО, ВСНМ ВСЖ

Осуђујемо скандалозно и срамно понашање појединаца и организатора који су својим узвицима позивали на убиства и ширење мржње према српској заједници. Још срамније и скандалозније је што се тај гнусни чин догађа у пратњи полиције.

Ширење порука мржње и потицање на насиље спада у категорију кривичног  дела. На овом примеру се види да закони постоје само на папиру и да се примењују селективно . Органи реда и мира треба да штите грађане и закон, а њихово нечињење и ћутање значи одобравање оваквих поступака.

Ми у СДСС, ЗВО и ВСНМ ВСЖ   залажемо се  за нормализацију односа већинског народа и српске заједнице у РХ  вец висе од 20 год . Од мирне реинтеграције  до данас .Трудимо се да не чинимо ништа сто це утицати на погоршање односа и сто це нас вратити корак уназад. Исто очекујемо не само од политичких актера него и од свих релевантних фактора у друштву.

 

Потписници:

Драгана Јецков

Срђан Јеремић

Светислав Микеревић