ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

08.05.2021.ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА ОПШТИНОМ ИНЂИЈА

У Заједничком већу општина данас је потписан споразум о сарадњи између ове институције и општине Инђија из Републике Србије. Споразум су потписали председник ЗВО-а Срђан Јеремић и председник општине Инђија Владимир Гак. Овим чином омогућен је наставак сарадње и њено јачање у свим областима битним за српску заједницу на истоку Хватске.

- На данашњи дан озваничили смо нашу сарадњу и на тај начин створили административне темеље за будућу сарадњу. Настављамо да ширимо мрежу сарадника и партнера у Републици Србији и градимо јако добре темеље за будућност и добре односе са свим инстанцама власти у матичној држави. ЗВО и СДСС као једина релавантна политичка српска опција у Хрватској препознати су од стране матичне државе. У том смислу нам се пружа помоћ и подршка како би хомогенизовали овај народ који је остао овде, да заједнички делујемо и радимо. Само на такав начин можемо одговорити на све изазове, а то је пре свега очување националног идентитета, а потом и запошљавање, привредни развој и просперитет подручја на којем живе Срби – изјавио је председник ЗВО-а Срђан Јеремић.

Председник општине Инђија Владимр Гак истакао је значај привредне сарадње за добробит како Срба тако и свих становника који живе на подручју гада Вуковара.

- Овај споразум ће још да мотивише све нас који живимо у Инђији да помогнемо Заједничком већу општина и сваком човеку који живи на овом подручју. Инђија је једна од најразвијенијих општина у Србији, последње четири године потписали смо 12 нових инвестиција и сигурно може да се пронађе простор за пословну сарадњу и на овој територији. Наравно да нам је приоритет да помогнемо српском народу овде, али ако успемо да доведемо инвестицију сигурно ће и неко од Хрвата који овде живе имати користи од тога. Нећемо ни једну врсту сарадње оставити по страни, али сви живимо од плате. Неможемо живети од тога како играмо фолклор, али можемо лепше играти и бити лепше обучени у фудбалском клубу уколико доведемо фирму која ће пословати у Вуковару – истакао је Гак.

Ово је четврти споразум о сарадњи који је Заједничко веће општина потписало са градовима и општинама из Републике Србије. Сарадња је на овакав начин озваничена и са Новим Садом, Суботицом и општином Стара Пазова.

Потписивању споразума о сарадњи претходила је посета Фудбалском клубу Вутекс- Сога коме је општина Инђија на предлог ЗВО-а и вуковарског СДСС-а донирала спортску опрему и реквизите те финансијска средства за опремање теретане за потребе фудбалера.