ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

14.05.2021.ЗВО ПОТПИСАО УГОВОРЕ СА ЗАПОСЛЕНИМА У ЈАВНИМ РАДОВИМА

Вуковар, 14.05.2021 – Председник заједничког већа општина Срђан Јеремић потписао је уговоре са новим запосленицима у јавним радовима у склопу ове институције. Наредних шест месеци ће троје нових радника бити запослено на пројекту дигитализације архивске грађе Српског културног центра.

- Драго ми је да ову радну недељу завршавамо на овако леп начин. Оно за шта се трудим и залажем је доследно запошљавање људи на овом подручју. Заједничко веће општина већ по ко зна који пут тражи одређени број људи за обављање јавних радова. Драго ми је да смо примили квалитетне особе, које располажу са одговарајућим информатичким знањем потребним за реализацију овог пројекта – прича председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић.

Дигитализација архивске грађе је пројекат који је започео пре две године уз помоћ Владе АП Војводине која је за то издвојила 700.000 динара и тиме омогућила набавку модерне опреме за овај посао.

- Дигитализација архивске грађе је важна за Србе који живе на овом простору. Пошто се ту ради о мноштву архивске грађе, потребно је ангажовати и више људи како би то ишло својим током. Овај пројекат је вишегодишњи ангажман, он ће захтевати и вишегодишње запошљавање људи Пре неких шест месеци примили смо петоро запосленика на јавне радове који су помагали нашим људима који овде у ЗВО-у већ то раде. Док други причају, ми конкретно радимо. Нека нас људи вреднују по нашим делима и резултатима, а не по празним причама – закључује Јеремић.