ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

08.06.2021.ОДРЖАН САСТАНАК НА ТЕМУ ПРОБЛЕМА МАЊИНСКОГ ОБРАЗОВАЊА

Вуковар, 08.06.2021 - У Заједничком већу општина је одржан састанак Одбора за образовање на тему актуелне ситуације и анализе проблема у мањинском образовању.

Састанку су поред директора школа и водитеља наставе на српском језику и ћириличном писму са подручја Осјечко-барањске и Вуковарско-сремске жупаније присуствовали председник ЗВО-а Срђан Јеремић, председница Одбора за образовање Милица Стојановић, начелник сектора за мањинско образовање Министарства науке и образовања Републике Хрватске Милан Вукелић и директор издавачког предузећа „Просвјета“ Александар Илинчић.

У циљу актуелизације и решавању проблема те побољшања образовања на српском језику и ћириличном писму разговарало се о проблему регистрације српских школа, кадровским питањима у настави на српском језику, проблему пропорционалне заступљености у школским одборима,  оснивању катедре за српски  језик и актуелном процесу издавању нових уџбеника и завршетку курикуларне реформе.

На састанку су директори школа и водитељи наставе на српском језику изнели проблеме и конкретне ситуације са којима се сусрећу у свакодневном раду. Новоизабраном начелнику сектора за мањинско образовање Министарства науке и образовања указано је на дугогодишње проблеме и представљена ситуација у образовања на подручју две најисточније жупаније.