ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

21.06.2021.ЗВО ПОКЛОНИО ТАБЛЕТ РАЧУНАРЕ ОСЈЕЧКОЈ ДЕЦИ КОЈА ПОХАЂАЈУ ВЕРОНАУКУ

Српска православна парохија у Осијеку, у сарадњи са СКД Просвјетом и Већем српске националне мањине из овог града, организовала је 21. јуна једнодневни излет у Даљ и Вуковар за 15 деце који похађају парохијску веронауку у Осијеку. Реч је о ученицима од првог разреда основне до четвртог разреда средње школе, а Заједничко веће општина из Вуковара припремило је деци вредне поклоне у виду таблет рачунара.

Савет Заједничког већа општина одоговорио је позитивно на молбу осјечког пароха Александра Ђурановића и Већа српске националне мањине града Осијека и издвојио средства за куповину таблет рачунара које је деци приликом посете Вуковару уручио председник Срђан Јеремић. Он је том приликом истакао да је учење православне веронауке у Осијеку велики искорак и поздравио напоре осјечког свештеника да се  деца одгајају у духу очувања свог националног идентитета. Ова донација порука је деци, али и њиховим родитељима да заједница стоји и иза њих и да ће увек имати помоћ српских институција.

Уназад четири године часови православне веронауке одржавају се у парохијском дому, а однедавно веронаука је уведена и као изборни предмет у Средњој медицинској школи.