ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

25.06.2021.ДОГОВОРЕНА САРАДЊА СА РЕПУБЛИКОМ СРБИЈОМ У ВЕЗИ СА СТИПЕНДИРАЊЕМ СРПСКЕ ДЕЦЕ

Народна посланица у Скупштини Републике Србије и чланица Одбора за дијаспору и Србе у региону  Сања Лакић посетила је данас Заједничко веће општина где се састала са председником Срђаном Јеремићем. Тема састанка била је реализација новог пројекта стипендирања српске деце из свих крајева Хрватске.

Наиме, Република Србија ће од септембра стипендирати српску децу са подручја целе Хрватске која су се исказала као активни учесници пројеката проведеним у сарадњи са матичном државом.

Председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић потврдио је да је реч о веома значајном пројекту који пружа подршку деци припадницима српске заједнице и оснажује их у даљем образовању и будућим активностима. 

Прву стипендију доделиће народна посланица Сања Лакић која је открила да је реч о средњошколцу из места Кашић, малог места које се налази између Задра и Бенковца. План је да се прва стипендија за децу са истока Хрватске додели у децембру ове године.

Након састанка у Заједничком већу општина народна посланица Лакић је у пратњи председника ЗВО-а Јеремића обишла летњу школу калиграфије која се одржава у Манастиру Успења пресвете богородице у Даљ Планини.