ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

16.07.2021.ДЗС ПРОДУЖИО РОК ЗА ПРИЈАВЕ ЗА ПОПИСИВАЧЕ

Државни завод за статистику продужио је рок за пријаве за пописиваче и контролоре који ће учествовати у првом дигиталном Попису становништва, домаћинстава и станова у Републици Хрватској 2021. године. Из ДЗС-а позивају све заинтересоване кандидате да на страници Пописа попуне пријаву за пописиваче до 18. јула 2021., одговоре на постављена питања и учествују у Попису становништва.

Услови за пријаву су: држављанство Републике Хрватске с пребивалиштем или регулисаним боравиштем у Републици Хрватској, навршених 18 година у тренутку попуњавања пријаве, завршено најмање средњошколско образовање, познавање рада на рачунару те ваљана адреса електронске поште.

Теренски Попис у којем ће учествовати пописивачи проводиће се од 27. септембра до 17. октобра ове године. У просеку пописивач ће моћи зарадити око 5.000 до 6.000 куна, зависно од броја задужених пописних јединица и броју самостално пописаних домаћинстава у првој фази Пописа.

Препорука Стожера цивилне заштите и епидемиолога за све пописиваче је да се вакцинишу, што ће уз придржавање епидемиолошких мера, цели процес учинити сигурнијим.