ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

26.08.2021.САСТАНАК ОДБОРА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ

Вуковар, 26.08.2021 - У Заједничком већу општина одржан је састанак Одбора за образовање са директорима и водитељима наставе на српском језику основних школа са подручја деловања ЗВО-а.

У две најисточније жупаније 16 основних школа проводи наставу по моделу А и то три школе у Осјечко-барањској и 13 у Вуковарско-сремској жупанији. Председница овог одбора Милица Стојановић рекла је да око 1500 ученика слуша овакав вид наставе, а ове године је уписано и 170 ђака првака. Стојановић је и додала да је састанак одржан с циљем упознавања с процесом превођења уџбеника на српски језик и ћирилично писмо.

Рекла је да су у процесу превођења уџбеници за четврти и осми разред основне школе те за гимназије и струковне школе које су у процесу курикуларне реформе.

Директор издавачког предузећа „Просвјета“ Александар Илинчић рекао је да су већ преведени уџбеници доштампани и да ће се убрзо наћи на школским клупама ученика. Више уџбеника је на одобравању у Министарству науке и образовања, део се дорађује, али очекују да ће сви бити предани ученицима до краја првог полугодишта.

Председник ЗВО-а Дејан Дракулић је истакао да ова институција и даље имају сарадњу са Фондом за избегла и расељена лица Аутономне покрајине Војводине који финансира одређене радне свеске и школски прибор. Влада АП Војводине ће у потпуности финансирати школске торбе за ђаке прваке, а заједно са ЗВО-ом суфинансирати радне свеске за све предмете осим за српски језик.