ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

16.09.2021.УЧЕНИЦИ ПОСЕТИЛИ ЗАЈЕДНИЧКО ВЕЋЕ ОПШТИНА

Вуковар, 16.09.2021 – Ученици и наставници из Основне школе Бршадин заједно са својим колегама из Летоније, Шпаније и Словеније посетили су Заједничко веће општина где су слушали о раду ове институције.

Основна школа из Бршадина је већ као гост, у оквиру пројекта „Птице треба да лете“, боравила у Летонији, а овога пута су као домаћини представили своје место, као и околно подручје. Домаћини су госте из Летоније, Шпаније и Словеније одвели у посету Заједничком већУ општина где им је представљен рад српске заједнице у Вуковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији.

Како по ходницима бршадинске школе, тако се јуче и у згради Заједничког већа општина могао чути шпански, словеначки, летонски као и универзални језик споразумевања енглески.

Ученици су посетили и упознали се са радом одбора ЗВО-а, Радио Дунава, библиотеке „Захарија Орфелин“ и Српског културног центра.

- Изузетно је важно да деца обилазе и Заједничко веће општина и Српски културни центар како би се у потпуности упознали са сликом Вуковара од најранијих периода па до данашњих дана. Кроз одбор за образовање Заједничко веће општина жели да створи климу заједништва и да заједно са свим основним и средњим школама градимо боље услове за наше ученике како би добили боље и квалитетније знање – прича председник ЗВО-а Дејан Дракулић.

У вечерњим часовима, домаћини и гости су у просторијама Основне школе Бршадин одржали, на оваквим скуповима традиционалну, међународну вечеру на којој су представници све четири државе припремиле своје кулинарске специјалитете. Пре саме вечере одржана је кратка приредба бршадинских основношколаца.