ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

20.09.2021.УСПЕШНИ УЧЕНИЦИ НАГРАЂЕНИ ПРЕНОСНИМ РАЧУНАРИМА

Вуковар, 20.09.2021 - Заједничко веће општина и Продукт градња наградили су са два лаптопа једина два ђака који похађају седми разред по настави на српском језику и ћириличном писму у Основној школи Драгутин Тадијановић из Вуковара.

Директорка школе Лидија Милетић контактирала је заменика градоначелника Вуковара из редова српског народа Срђана Колара који је уз помоћ Заједничког већа општина и грађевинске фирме Продукт градња успео да сакупи финансијска средства и купи преносне рачунаре за Алексеја и Николу, по један за свакога.

Алексеј и Никола одлични су ученици, и наставници у шали кажу како је просек оцена у разреду 5.0. Осим што су успешни у учењу, представници су своје школе на многим такмичењима из ваншколских активности, што спортских, што литерарних, али и на такмичењима из школских предмета. Шах, кошарка, математика, географија, ЛиДраНо, то су само нека од такмичења у којима своју школу успешно на жупанијским и државним такмичењима представљају ова два пријатеља.

Уз Срђана Колара, рачунаре је деци уручио и председник Заједничког већа Дејан Дракулић који је изразио жељу да ова два момка у будућности буду угледни чланови српске заједнице.

И Срђан Колар и Дејан Дракулић сложили су се да су за успехе ученика, веома заслужни и наставници који несебично преносе своје знање.