ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

23.09.2021.САСТАНАК СА ПРЕДСЕДНИКОМ ВЛАДЕ АП ВОЈВОДИНЕ ИГОРОМ МИРОВИЋЕМ

Нови Сад, 23.09.2021 - Председник Заједничког већа општина Дејан Дракулић и заменик градоначелника Вуковара из редова српског народа Срђан Колар присуствовали су састанку са председником Владе АП Војводине Игором Мировићем.

Био је то састанак представника Владе АП Војводине и Срба из региона. Мировић је истакао да је Покрајинска влада веома активна када је реч о подршци српским удружењима и организацијама у региону, те да ће наставити да помаже очување језика, писма и културне баштине.

Као примере конкретне подршке, Мировић је навео финансирање рада бројних културно-уметничких друштава, радио-станица које емитују програм на српском језику, обнову споменика културе, као и учествовање у промоцији и очувању српских националних вредности у Републици Српској, Црној Гори, Северној Македонији, Хрватској, Словенији, Румунији и другим земљама.

Састанку су још присуствовали директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило, директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон, председник Савеза Срба Словеније Владимир Кокановић, председник Српског националног савета Црне Горе Момчило Вуксановић, председник Савеза Срба у Румунији Огњан Крстић, председник Националног савета Срба у Северној Македонији Гордана Јовић Стојковска, генерални секретар Српске заједнице у Северној Македонији Емилија Тасић и посланик у Собрању Северне Македоније Иван Стојиљковић.