ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

23.09.2021.САСТАНАК У СРЕДИШЊЕМ ДРЖАВНОМ УРЕДУ ЗА СТАМБЕНО ЗБРИЊАВАЊЕ

Загреб, 23.9.2021 - Саборска заступница СДСС-а Драгана Јецков и председница одбора за људска права ЗВО-а Марина Стојновић састале су се са представницима Средишњег државног уреда за обнову и стамбено збрињавање (СДУОСЗ) на челу са државним тајником Гораном Ханжеком и заменицом државног секретара Татјаном Вукобратовић Спасојевић.

У оквиру пружања бесплатне примарне правне помоћи Заједничко веће општина је дошло до сазнања који су то све проблеми на које странке наилазе у погледу стамбеног збрињавања. Тема разговора била је откуп станова у Вуковару као и стамбено збрињавање припадника српске националне мањине.

Представници СДУОСЗ-а изнели су своје виђење законских и подзаконских прописа и стања на терену, као и потребу да се исти прописи измене, а све у циљу отклањања проблема који се појављују на терену.

Договорена је квалитетнија сарадња и комуникација између СДУОСЗ-а и ЗВО-а, који ће и даље скретати пажњу СДУОСЗ-у на проблеме које припадници српске националности мањине имају у овом подручју.