ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

16.10.2021.БЕЛИ МАНАСТИР ДОМАЋИН ФЕСТИВАЛА ДЕЧИЈЕГ ФОЛКЛОРА

Бели Манастир, 16.10.2021 - У организацији Одбора за културу Заједничког већа одржан 17. по реду Фестивал дечијег фолклора.

Иако није имао своје представнике, домаћин фестивала било је Српско културно уметничко друштво „Јован Лазић“ из Белог Манастира.

Након што је прошле године због пандемије коронавируса ова манифестација отказана, организатори су одлучили да ове године оставе домаћинство Белом Манастиру.

- Ово је једна од манифестација у организацији Заједничког већа општина и на овај начин желимо пре свега да дамо подршку нашим КУД-овима који у овим тешким условима, у ситуацији када су често ограничени са својим радом и не могу да одржавају пробе, успевају да окупе децу, да пренесу наше богатство на њих и да их потакну да чувају наш идентитет. Пре свега желим да се захвалим родитељима, деци и уметничким руководиоцима што своју енергију улажу у очувању самих КУД-ова, а на тај начин чувају нашу културу и идентитет – закључује председник ЗВО-а Дејан Дракулић.

На Фестивалу дечијег фолклора наступили су КУД-ови СКД „Просвјета“ пододбор Јагодњак, „Острово“, „Љубомир Ратић – Бубо“ из Вере, „Зора“ из Силаша, „Младост“ из Трпиње“, „Ђоко Патковић“ из Боботе, „Слога“ из Вуковара, „Срем“ из Маркушице, СКД Просвјета пододбор Негославци фолклорна секција „Милош Грујин – Бекрија“ из Негославаца, „Бранислав Нушић“ из Борова, „Васо Ђурђевић“ из Бршадина и „Јован Јовановић Змај“ из Бијелог Брда.

Покровитељ фестивала је Савет за националне мањине Републике Хрватске.