ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

21.12.2021.ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ВРТИЋИМА

Вуковар, 21.12.2021 – У Заједничком већу општина подељени су пакети са дидактичким материјалима вртићима у којима се одгој деце одвија на српском језику и ћириличном писму. Директоре вртића у ЗВО-у дочекали су председник Дејан Дракулић и председница Одбора за образовање Милица Стојановић где су присутнима уручили нове радне материјале.

- Ове књиге су резултат пројекта којег смо писали према Управи за дијаспору, они су одобрили 200 000 динара за пројекат под називом „Моја прва књига на српском језику и ћириличном писму“. Сви вртићи су добили подједнак број књига, набављена је и стручна литература за васпитаче по један примерак од сваког издања које је Креативни центар понудио, то је отприлике пет књига за васпитаче за сваки вртић. Издања су врло лепа и лепо осликана, садржај је богат и јако смо задовољни бројем примерака које су вртићи добили. Мислим да ће то бити добра подлога за школе на српском језику и ћириличном писму – изјавила је председница Одбора за образовање ЗВО-а Милица Стојановић. 

Сликовнице и материјали за васпитаче подељени су вртићима у Вуковару, Борову, Трпињи, Боботи, Маркушици и вртићу у Негославцима који делује у склопу Основне школе Негославци. Донацију су такође добили вртићи у Даљу, Бијелом Брду и Јагодњаку из Осјечко барањске жупаније који су део приватног вртића „Мали принц“из Осијека.