ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

23.12.2021.ОДРЖАНА РЕДОВНА СКУПШТИНА ЗАЈЕДНИЧКОГ ВЕЋА ОПШТИНА

Вуковар, 23.12.2021 - Заједничко веће општина одржало је своју редовну скупштину на којој је усвојен оперативни и финансијски план за наредну годину.

На седници скупштине која је одржана у новообновљеним просторијама Српског дома у Вуковару присуствовала је већина чланова скупштине делегираних из локалних самоуправа које улазе у састав ове институције, а по први пут скупштином је председавао Дејан Дракулић који је пре неколико месеци изабран за председника Заједничког већа општина.

- Ово је редовна скупштина Заједничког већа општина на којој смо усвојили оперативни и финансијски план. То је нешто што је наша обавеза сваке године када се ближи њен крај. На дневном реду, између осталог, биле су и измене статута у његовом техничком делу, затим доношење правилника о унутрашњој систематизацији радних места и избор председника одбора којима са крајем ове године истиче мандат. Уједно, донели смо и оперативни и финансијски план Српског културног центра, установе у култури чији је оснивач Заједничко веће општина, а поред тога на дневном реду била је одлука о оснивању установе у култури Српски дом као и његови чланови управног већа – истакао је Дракулић.

Чланови скупштине одлучили су да ће у наредне четири године на челу Одбора за људска права бити Милош Ратковић, док ће Одбор за привреду водити Николина Готовац. Председници остала три одбора која делују унутар Заједничког већа општина остала су непромењена.

- Неким председницима одбора је истекао мандат, неки су отишли из Заједничког већа општина и морали смо да приступимо одређеним изменама, односно попунили смо места која су остала упражњена – објаснио је Дракулић који се осврнуо и на протекли период, односно на неколико последњих месеци од када се налази на челу Заједничког већа општина.

Све одлуке на овој скупштини усвојене су једногласно, а делегати који су се јавили изразили су подршку у раду и изнели одређене предлоге и сугестије. Такође, присутнима су се обратили председник Главне скупштине СДСС-а Војислав Станимировић који је уједно све до овог новог сазива био и дугогодишњи члан скупштине ЗВО-а, као и саборска заступница Драгана Јецков некадашњи секретар ове институције.